Vieti salvate prin transplant

Drama a doua vieti a salvat opt persoane care se aflau de foarte mult timp pe listele de asteptare pentru o interventie de transplant. La Iasi au fost realizate la sfarsitul saptamanii trecute doua transplante de ficat de la donatori aflati in moarte cerebrala. Echipele medicale s-au mobilizat exemplar pentru ca pacientii sa primeasca o noua sansa la viata.

In acest weekend a fost un adevaratmaraton al vietii pentru ca 20 de oameni au fost salvati prin transplant de la 5 donatori aflati in moarte cerebrala. Misiunile au fost desfasurate la nivel national si a insemnat enorm pentru pacientii care asteapta de ani de zile vestea ca va primi un organ prin transplant. Si echipele de medici de la Iasi au facut un real efort pentru a preleva si transplanta ficatul la doua persoane.

Diana Cimpoesu, medic sef UPU-SMURD Iasi

„O premiera realizata de Centrul de Transplant de la Spitalul „Sf.Spiridon”. Doua transplanturi hepatice in 24 de ore facute de catre echipa de la Chirurgie condusa de domnul profesor Lupascu pentru un barbat de 48 de ani di judetul Iasi care a primit un ficat de la un donator aflat in moarte cerebrala aflat tot intr-un spital iesean.”

Vieti salvate prin transplant

Cel de-al doilea organ a fost transplantat la cateva ore distanta.

Diana Cimpoesu, medic sef UPU-SMURD Iasi

„Un al doilea transplant la o femeie de 52 de ani din judetul Suceava, un transplant care s-a realizat cu ficatul de la un donator aflat in moarte cerebrala de la Sibiu si pentru asta am apelat la Departamentul pentr Situatii de Urgenta care a trimis avionul SMURD. A luat echipa de chirurgi de la Iasi, au mers la Sibiu au facut prelevarea ficatului si au revenit intr-un timp record astfel incat s-a putut realiza intr-un timp foarte scurt acest transplant pentru pacienta de astazi. Pentru pacienti este foarte important acest transplant pentru ca organul trebuie sa fie tinut in conditii de supravietuire astfel incat sa poata in noul corp”.

Fiecare internventie de transplant are o incarcatura speciala atat pentru familiile donatorilor, cat si pentru cei care primesc o noua sansa la viata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *