Video | Week-end cu mari proteste in Europa

protest londra

Zeci de mii de persoane au demonstrat ieri in Viena impotriva restrictiilor impuse de autoritati si a vaccinarii obligatorii, masura ce ar intra in vigoare anul viitor. „Libertatea, libertate”, au strigat protestatarii care au intra si in cateva clinciuri cu politistii.

Un amplu protest s-a derulat si in Londra undeva zeci de mii de persoane au marsaluit pentru a-si exprima furia fata de ultimele restrictii legate de Covid. Multimea s-a adunat in Piata Parlamentului si au scandat impotriva pasapoartelor de vaccinare si a restrictiilor.

Si in Germania au fost organizate mari proteste in Hamburg, Frankfurt si Dusseldorf. Nemultumirile oamenilor au fost identice ca si in celelalte tari europene, pasaportul de vaccinare si restrictiile impuse de autoritati. Vaccinarile copiilor i-au divizat pe parinti iar discutiile sunt aprinse pe aceasta tema.

Protest amplu si la Bilbao, impotriva permisului de sanatate devenit de miercuri obligatoriu in aproape toate locurile publice, cu prezentarea cartii de identitate.

La Paris a fosr o noua sambata cu proteste. Oamenii au scandat impotriva tiraniei. De asemenea si in cateva orase din Italia au fost organizate proteste importante.