Video Vrancea | Un autocar cu cetățeni ucraineni s-a răsturnat pe E85, în Garoafa. 23 de persoane au fost rănite

autocar rasturnat

Un autocar în care se aflau 43 de cetățeni ucraineni s-a răsturnat azi-noapte pe E85, la intrare în localitatea Garoafa. 23 de persoane, dintre care 20 de femei și trei copii, au fost rănite ușor și transportate la spital. A fost activat Planul Roșu de intervenție.

Autocarul cu numere de Ucraina s-a răsturnat în afara părții carosabile, într-un șanț betonat.

Alte 20 de persoane au fost transportate la un centru specializat din Focșani.

„În această dimineață, la ora 02:36, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Anghel Saligny” al județului Vrancea am activat Planul Roșu de intervenție, care presupune suplimentarea resurselor la fața locului în vederea optimizării misiunii de răspuns, după ce un apel primit în jurul orei 02:27 la numărul unic de urgență 112, anunța că un autocar în care se aflau 43 de pasageri de cetățenie ucraineană, care circula pe sensul de mers înspre Adjud, s-a răsturnat în afara părții carosabile pe DN 2 E 85, la intrarea în localitatea Garoafa.

Având în vedere gravitatea evenimentului a fost activată grupa operativă de la nivelul inspectoratului.

Astfel, la fața locului au fost mobilizate de urgență și au acționat gradual: 1 autospecială de descarcerare, 1 autospecială de transport persoane și victime multiple, 4 ambulanțe SMURD și 6 ambulanțe ale Serviciului de Ambulanță Județean Vrancea, 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 3 autospeciale de primă intervenție și comandă și 1 microbuz transport persoane.

De asemenea, au acționat în cooperare, forțe și mijloace ale structurilor suport, respectiv 5 echipaje din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Garoafa și Secția Drumuri Naționale Focșani cu 1 echipaj, care a intervenit pentru sablarea carosabilului”, a transmis IPJ Vrancea.

Video: Ziarul de Vrancea