Video Vrancea | Persoane evacuate si 50 case inundate in Biliesti

inundatii-biliesti-1-768x432

Prapad in comuna Biliești dupa furtuna de astazi. 50 gospodării au fost inundate, 3 persoane au fost evacuate, iar alte 10 persoane s-au autoevacuat. Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Vrancea a decis sa creeze o bresa in canalul de aductiune de pe raza Biliestiului.

Comuna se afla in estul judetului la limita cu Galatiul, pe malul drept al Siretului si pe malul stang al Putnei. DJ 204 D care face legatura cu Focsaniul este blocat de ape.

Tot in comuna Biliesti, dimineata, în jurul orei 4,00, un echipaj de poliţie al Secţiei 1 Poliţie Rurală Goleşti a intervenit în comuna Bilieşti, acolo unde o femeie în vârstă de 82 de ani se afla în locuinţa inundată.

„Unul dintre poliţiştii aflaţi în serviciu pe timpul nopţi, care a fost şeful de post al comunei Bilieşti, cunoscând faptul că femeia locuia singură, a mers să verifice situaţia în care se află aceasta. Echipajul de poliţie a constatat că atât în curtea locuinţei, cât şi în interiorul acesteia cantitatea de precipitaţii acumulată atingea circa 100 cm, femeia aflându-se într-o reală situaţie de pericol”, a precizat IPJ Vrancea.