Video Vrancea | Inmormantare prin noroaie, ca in Evul Mediu

inmormantare

Imagini tulburatoare au aparut in spatiul public, din satul Tîrîtu, comuna Poiana Cristei. Mai multi localnici participa la o inmormantare inotand efectiv in noroi.

Persoana decedata este dusa la cimitir cu caruta iar oamenii cu noroiul la genunchi se chinuie sa inainteze in urma ei.  Intrebat despre situatie, primarul comunei Poiana Cristei, Vlad Petruș, sustine ca persoana decedată traia intr-o casa izolata iar singura cale de acces este un drum forestier.

Este un drum afectat de alunecări de teren, cu o pantă foarte mare, pe care nici vara nu se poate ajunge. Căutăm o alternativă, să construim un drum prin altă zonă, care să le asigure accesul la un drum pietruit. Suntem în discuții, pentru că trebuie să trecem pe proprietățile oamenilor și avem nevoie de teren. Apariția acestei filmări este o frustrare pentru noi, pentru că știm cum era satul când am ajuns primar și acum sunt peste 98% dintre locuitori care au acces la drumuri asfaltate sau pietruite” a explicat primarul Vlad Petruș, citat de actualitateavranceana.ro