Video Vaslui| Închisoare cu executare pentru bârlădenii care s-au luat la bătaie cu polițiștii locali

colaj_2

foto: vremeanoua

5 bărbați care au agresat verbal și fizic 3 polițiști pe 24 decemebrie 2020, în Piața Centrală din Bârlad, au primit între un an și două luni și doi ani și 5 luni de închisoare cu executare pentru ultraj, lipsire de libertate în mod illegal, tulburarea ordinii și liniștii publice. În prezent, doar 3 au fost plasați în arest, iar ceilalți 2 sunt sub control judiciar.

Gheorghiță N., din localitatea Bădeana, cel de la care a pornit scandalul, pentru că nu avea mască și a refuzat să o pună, a primit 2 ani și 2 luni închisoare cu executare, pentru ultraj și tulburarea liniștii și ordinii publice la care s-a mai adăugat și o pedeapsă din trecut, de 9 luni pentru distrugere, după ce aceasta a provocat și distrugeri la o firmă de jocuri din Bârlad, în vara anului 2020.

Viorel B., din Bârlad, a fost condamnat pentru 5 fapte: 3 de ultraj, 1 pentru tulburarea liniștii și ordinii publice și 1 pentru lipsire de libertate în mod illegal, primind în total 1 an și 2 luni, în regim de detenție.

Eduard T., din Bârlad, a primit pedeapsă pentru 3 fapte: ultraj, tulburarea liniștii și ordinei publice și lipsire de libertate în mod illegal, 2 ani și 5 luni închisoare cu executare.

Jan C., din comuna Băcani, a primit 1 an și 5 luni cu executare, pentru două fapte de ultraj și tulburarea liniștii și ordinii publice.

Alex C., din comuna Băcani, 1 an și 2 luni, cu executare.

Inculpații sunt obligați să achite și cheltuielile de judecată. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la primirea comunicării.

Pe 24 decembrie 2020 când Piața Centrală din Bârlad era extrem de aglomerată, un tânăr care nu purta mască a fost oprit de doi polițiști locali, care tocmai explicau unor cetățeni că este obligatoriu să se poarte masca de protecție, fiind instituită starea de alertă în municipiul Bârlad. Agenții l-au atenționat pe Gheorghiță N. și i-au cerut să se legitimeze. Tânărul, care, din spusele martorilor ar fi fost beat, s-a opus.

Pentru că oamenii legii au instat să prezinte actul de identitate, acesta i-a tras un cap în gură unuia dintre ei și a fugit.

A fost urmărit de polițiști iar în zona din spatele Pieței Centrale a fost prins și s-a încercat încătușarea sa. Bătăușul s-a opus, moment în care mai multe persoane s-au năpustit asupra polițiștilor, care au fost imbrânciți și atacați.

video: vremeanoua