Video Vaslui | Incendiu masiv la un depozit de mase plastice din Bârlad. Intervin 70 pompieri

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Podul Înalt” al judeţului Vaslui intervine cu 13 autospeciale, două motopompe de medie capacitate și 70 pompieri militari pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-un depozit de materiale plastice din municipiul Bârlad, pe strada Palermo.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta cu violență și exista pericol de propagare la un depozit de mobilă. În acest moment, suprafața afectată de incendiu este de aproximativ 1.000 metri pătrați.

În curtea depozitului erau parcate peste 20 autoturisme și autoutilitare, cele mai multe dintre acestea fiind evacuate în siguranță. Patru autoturisme au fost afectate de radiația termică, la acestea fiind degradate componentele exterioare confecționate din material plastic și/sau cauciuc.

Pentru limitarea și lichidarea incendiului este nevoie de cantități foarte mari de apă, alimentarea făcându-se din mai multe surse, inclusiv dintr-o piscină de mari dimensiuni.

În acest moment se acționează în dispozitiv perimetral, acțiunea fiind condusă de inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Podul Înalt” al judeţului Vaslui, colonel Niculae Tătaru. Actiunea este în desfășurare.