Video | Varianta Ocolitoare Bacau, inaugurata astazi

centura bacau

Astazi a fost data in trafic varianta de ocolire a municipiului Bacau. Lungimea intregii lucrari este de 31 kilometri, din care 16 kilometri au profil de autostrada. Oficial, acestia sunt primii kilometri de autostrada din regiunea Moldovei.

La inaugurare au fost prezenti Klaus Iohannis si premierul Ludovic Orban care au promis noi investitii in infrastructura din nord estul tarii.Varianta Ocolitoare a Bacaului este primul tronson de autostrada din Moldova al carui traseu face parte din autostrada A7 Moldova Ploiesti – Bacau – Pascani – Suceava – Siret.

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei: „Acest tronson de autostradă, prin grija ministrului Bode, a CNAIR, a oamenilor din minister, a deblocat fonduri europene semnificative, a negociat cu constructorul într-un mod constructiv şi cred că merită subliniat. Acest tronson a fost finalizat cu un an de zile înainte de termen şi cu această ocazie ţin să felicit şi pe cei care au construit acest tronson şi să constat că avem antreprenori români foarte performanţi. Este un lucru notabil şi foarte îmbucurător„.

Cei 16 kilometri de autostrada vorasigura conectarea la infrastructura europeana de transport.

Ludovic Orban, premierul Romaniei: „Am ţinut să fiu prezent alături de preşedintele Klaus Iohannis şi de ministrul Transporturilor la această realizare de excepţie şi anume finalizarea unei construcţii, a unei centuri care cuprinde aproximativ 17 kilometri din viitoarea autostradă A7, cu mai mult de un an înainte de termen. Aveţi planşe deocamdată acolo, dar pot să vă spun că pentru fiecare planşă pe care o vedeţi, indiferent că este vorba despre autostrada A7, care face legătură între Bucureşti şi ieşirea din ţară pe la Siret, pe toate cele patru tronsoane prezentate sunt în faze aproape finale documentaţiile tehnico-economice, studiile de fezabilitate. În unele cazuri vor fi gata şi proiectele tehnice„.

Reprezentantii guvernului au mai facut precizari si privinta autostrazii Bacau-Brasov. Aceasta se va construi si va asigura suplimentar fata de Autostrada Unirii, conectarea Moldovei, in special a judetelor din sudul Bacaului.