Video | Un tren cu blindate turcesti surprins trecand prin gara Bacau

convoi bacau

Un tren cu peste 40 blindate turcesti 4×4 BMC Kirpi a fost surprins in imagini trecand prin gara Bacau. Cel mai probabil acesta s-a indreptat spre Suceava si apoi in Ucraina. De altfel, in aceasta vara, ucrainenii au mai primit un lot de 50 astfel de vehicule.

Iuriy Misyagin, membru al partidului de guvernământ ucrainean Servitorul Poporului, a afirmat într-o postare pe Telegram in luna august a anului trecut că 50 de Kirpi MRAP au fost furnizate inițial Ucrainei și că vor fi livrate încă 150 de vehicule.

BMC KRP este un vehicul protejat împotriva ambuscadelor și rezistent la mine (MRAP) fabricat de BMC Automotive Industry and Trade, un producător de vehicule comerciale și militare. Kirpi (4×4) are cabină monobloc blindată cu geamuri speciale blindate, un sistem de stingere a incendiilor, aer condiționat în compartimentul pentru personal, anvelope run flat, un sistem central de umflare a anvelopelor, lansatoare de grenade fumigene și un troliu de auto-recuperare.

Protecția superioară împotriva amenințărilor IED și a minelor este asigurată de partea inferioară a corpului în formă de V al vehiculului. Designul răspândește presiunea pe ambele părți pentru a proteja personalul din vehicul de explozibil. În plus, amenințarea presiunii dinspre sol este redusă prin fixarea scaunelor din compartimentul pentru pasageri pe tavan. Datorită lamelelor din interiorul vehiculului, personalul poate trage, de asemenea, asupra amenințărilor din exterior.

Platforma are o lungime de 7,35 metri, o înălțime de 3,2 metri și o lățime de 2,64 metri. Modelul standard 44 are o greutate la bord de 18.085 de kilograme, o greutate totală de 19.710 kilograme și o sarcină utilă de 1.625 de kilograme. Poate găzdui 13 persoane. Motorul din Kirpi construit de BMC este un model Cummins ISL9E3 375, care îndeplinește standardele Euro-3. Acest motor diesel turboalimentat cu 6 cilindri are o capacitate de 8,9 L. Are o putere maximă de 375 CP / 2100 rpm și un cuplu maxim de 1500 Nm / 1400 rpm. Ca urmare, Kirpi poate călători cu o viteză maximă de 100 km/h, cu o autonomie maximă de 800 km și poate traversa pante de 60% și teren accidentat. În plus, Kirpi este capabil să transporte mitraliere de 7,62 sau 12,7 mm. Vehiculul poate fi echipat cu o turelă manuală deschisă pentru tunuri sau cu un sistem de armament controlat de la distanță.

Video: Ion Tapirdea