Video | Un sofer iesean prins la Sculeni cu 500 pachete de tigari ascunse in podeaua autocarului pe care il conducea

Ţigări de contrabandă, ascunse în podeaua unui autocar, descoperite la Sculeni2

Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni, împreună cu lucrători vamali, au descoperit aproximativ 10.000 de ţigarete, pe care un iesean a încercat să le introducă ilegal în România, ascunse în podeaua autocarului pe care îl conducea.

Aseara, în jurul orei 22.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iași s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, un cetățean român, în vârstă de 34 de ani, domiciliat pe raza judeţului Iaşi, conducând un autocar ce efectua o cursă pe relaţia R.Moldova – Belgia.

În baza informaţiilor deţinute, poliţiştii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care au fost descoperite ascunse, în spatele scaunului şoferului în podeaua autocarului, 9.800 de ţigarete (490 pachete de țigări). Conform prevederilor legale, a fost luată măsura confiscării ţigărilor în valoare totală de 6.958 de lei şi sancţionării contravenţionale a bărbatului cu amendă în valoare de 7.000 de lei.