Video| Un incendiu violent a izbucnit în mai multe localități din Mehedinți

incendiu-Mehedinti

Un incendiu puternic a izbucnit în câteva localități din Mehedinți. Mai multe focare sunt active, iar intervenția este extrem de dificilă întrucât vântul întreține flăcările uriașe. Patru case și trei anexe gospodărești au fost afectate. Circulația rutieră pe centura ocolitoare a municipiului Drobeta-Turnu Severin a fost îngreunată din cauza fumului dens.

Incendiului se manifestă pe raza localității Halânga și pe centura ocolitoare a mun. Drobeta Turnu Severin, zona Dealul Viilor.

Pe fondul lipsei de precipitații și în condiții de vânt, flăcările s-au propagat rapid afectând trei anexe gospodărești și patru case dezafectate. Flăcările au cuprins aproximativ 50 de hectare de vegetație uscată, dar și litiera de pădure. Pompiere încercă de câteva ore să stingă focurile.

Pentru gestionarea situațiilor de urgență de la nivelul județului Mehedinți, Inspectoratul General al Situațiilor de Urgență a dispus suplimentarea forțelor cu efective de pompieri de la Timiș, Dolj, Gorj și Caraș-Severin. Și localnicii au sărit în ajutor și acționează cu mai multe utilaje proprii.

sursă text/video/foto: europafm