Video | Turisti ieseni evacuati azi noapte din partea de est a statiunii Thassos din cauza unor incendii puternice

incendiu thassos

Turistii si locuitorii unui sat din insula Thassos au fost evacuati azi noapte dupa ce un incendiu puternic a izbucnit in padurea de pini care s-a extins cu repeziciune. Printre acestia s-au aflat si turisti ieseni.

„Au luat foc doi versanți și ne-au evacuat către alta parte a insulei”, ne-a spus o ieseanca. Toti locuitorii din Kinira au primit azi noapte un mesaj prin numărul de urgență 112 pentru a se evacua spre satul Limenaria.

Incendiul a început într-o zonă greu accesibilă a muntelui. In aceasta dimineata, pompierii și-au întărit forțele, trimițând 102 pompieri cu 33 de autovehicule și cinci echipe care operează pe jos, în timp ce armata și voluntarii s-au mobilizat și ei.

Unele rapoarte spun că doi pompieri voluntari au fost răniți la picioare când un copac a căzut și au primit îngrijiri la centrul local de sănătate.

„Deocamdată nu știm unde stam diseara. Tipa prin care am închiriat căsuța a zis ca dacă tot este fum și nu ne lasă sa stam, a găsit o alta cazare in Skala Marion adică in sud – vest. Incendiul a izbucnit in est”, ne-a mai spus ieseanca.