Video| Transport ilegal de deșeuri provenite din Bulgaria, depistat la Murfatlar

desuri

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu lucrători vamali și comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, au depistat două barje încărcate cu peste 1.000 de tone deşeuri din fier, sosite în portul Murfatlar pe fluviul Dunărea, care urmau să tranziteze România, din Bulgaria, cu destinația Turcia, fără respectarea prevederilor legale.

În urma controlului, s-a constatat ca deșeurile feroase sunt amestecate cu anvelope uzate, motoare ce conțin lubrifianți, deșeuri din material plastic, carton, hârtie, precum și componente din vehicule scoase din uz. S-a stabilit că transferul de deșeuri nu îndeplinește condițiile legale, astfel s-a interzis efectuarea tranzitului și returnarea acestora în țara de origine.

Cele două barje au mai fost depistate în cursul lunii iunie, având o încărcătură similară de deşeuri neconforme, de către autoritățile statului. S-a întocmit lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea măsurilor în desfășurarea activității de colectare/tratare/transport deșeuri și folosirea de acte nereale.