Video| Tragedie în SUA. Un șofer a intrat inteționat în mulţimea adunată la o paradă de Crăciun

th

foto: walworthcountycommunitynews

Un autovehicul de tip SUV a lovit intenţionat, ieri, mulţimea adunată pentru o paradă de Crăciun în oraşul american Waukesha, statul Wisconsin, atacul soldându-se cu cel puțin 5 morți și 40 de răniți, printre care copii, enoriași și un preot catolic, relatează CNN. Bilanțul este unul provizoriu, numărul victimelor ar putea crește.

Un suspect a fost reținut de poliție, însă autoritățile nu au oferit încă mai multe detalii legate de victime și autorul atacului. Președintele Joe Biden a fost informat cu privire la tragedie.

Într-o înregistrare video postată pe rețelele sociale, mașina pare să se îndrepte cu viteză spre oamenii din paradă, iar într-un alt video poliția pare că a deschis focul încercând să oprească mașina care intra în bariere, relatează și The Guardian.

Alte imagini surprinse de martori oculari arată cum autovehiculul intră într-un grup de adolescente costumate în crăciunițe, care dansau la paradă.

„A fost îngrozitor! Mașina a trecut pe lângă noi și am văzut trupuri zburând prin aer și oameni țipând”, a povestit pentru presa locală unul dintre martorii oculari.

Întrebat dacă este vorba despre un atact terorist, șeful poliției locale a spus că ancheta este în derulare și încă nu se poate pronunța.

Incidentul, despre care autorităţile sunt în curs de a strânge informaţii, a avut loc în jurul orei 16.30 (22.30 GMT), în timp ce spectatorii adunaţi la Waukesha urmăreau tradiţionala paradă de Crăciun care se desfăşoară anual în acest oraş din statul Wisconsin (nord).

sursă: hotnews