Video / Traficanti ingeniosi. Au ascuns tigari de contrabanda in podeaua unui vagon

tigari contrabanda

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Iași Feroviar, împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit 20.800 de ţigarete, ascunse în podeaua vagonului unui tren internaţional ce urma să intre în România din Republica Moldova.

Vineri seara, în jurul orei 21.40, în Punctul de Trecere a Frontierei Iași Feroviar, pe sensul de intrare în România, s-au prezentat, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei de stat, călătorind ca însoțitori ai vagonului
nr.6 din trenul accelerat 401, care circula pe relaţia Chişinău – Iaşi – București, E.O. și V. L. şi în vârstă de 38, respectiv 46 de ani, ambii cu dublă cetățenie (română şi R. Moldova).

În baza unor informaţii deţinute, poliţiştii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control asupra vagoanelor trenului, în urma căruia au fost descoperite ascunse și nedeclarate, în podeaua cuşetei numărul 9 a vagonului 6, într-un loc special amenajat, sub banchetă, 20.800 de țigarete (1.400 de pachete), de proveniență R. Moldova.

Conform prevederilor legale a fost luată măsura ridicării ţigaretelor în valoare totală de 14.570 de lei, în vederea confiscării, și sancționarea contravenţională a celor două persoane cu amenzi în valoare totală de 20.000 de lei.