Video Timiș | Vecini terorizați de o familie, la Timișoara. Lasă rottweilerul pe geam, la parter, aproape de trotuar

caine ok

Mai multe familii care locuiesc într-un imobil ce are curte comună se află într-o continuă stare de tensiune pe strada Memorandului din Timișoara. Unul dintre apartamente, reclamă oamenii, a fost ocupat ilegal de o familie de romi care deține doi câini, dintre care unul este din rasa Rottweiler. Animalul este agresiv atât cu vecinii, cât și cu trecători, fiind lăsat să stea pe geamul casei, la parter, lângă trotuar.

Familia formată din doi adulți și doi copii, povestesc vecinii, s-a mutat în unul dintre apartamentele primăriei, de pe strada Memorandului, în urmă cu aproximativ 2 ani. Chiriașul, o cunoștință de-a lor, ar fi murit, iar cei patru, spun ceilalți chiriași, s-au mutat ilegal în locul lui. Au și doi câini, dintre care unul din rasa Rottweiler. Au intrat rapid în conflict cu vecinii care se plâng că familia face scandal în permanență, iar animalele sunt lăsate libere în curtea comună și pe stradă.

Oamenii au tot cerut ajutorul polițiștilor însă nimeni nu a reușit să-i potolească pe romi. Cea mai recentă sesizare a fost făcută sâmbătă la dispeceratul Poliției Locale. Unul dintre vecini se întorcea acasă și a fost la un pas să fie atacat de rottweilerul care era din nou la geam. Nu este singura plângere înregistrată de oamenii legii anul acesta.

Situația familiei de romi le este cunoscută celor de la Primăria Timișoara. Reprezentanții instituției încearcă să îi evacueze pe aceștia, iar pentru asta au deschis o acțiune în instanță. Procesul pentru evacuare a fost deschis în septembrie 2020, este pe rol, iar următorul termen de judecată este în 29 septembrie 2021.

Sursa: tion.ro