Video / Țigări de contrabandă ascunse în șasiul unui vagon de tren

Sharing is caring!

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Iași feroviar, împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit 6.960 de ţigarete, ascunse în șasiul vagonului unui tren, ce urma să intre în România din Republica Moldova.

La sfărșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Iași feroviar, pe sensul de intrare în România, s-au prezentat, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei de stat, călătorind ca însoțitori ai unui vagon din trenul accelerat, care circula pe relaţia Chişinău – Iaşi – București, cetățenii români B.I. și S.V., în vârstă de 48 și respectiv 45 de ani.

La controlul de frontieră efectuat asupra vagonului, echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali a descoperit ascunse și nedeclarate, într-un loc special amenajat în șasiul primului vagon, cu acces prin podeaua din cușeta de serviciu, mai multe pachete cu ţigări de contrabandă. În urma efectuării controlului amănunțit și inventarierii bunurilor descoperite a rezultat cantitatea totală de 6.960 de țigarete (348 de pachete), de proveniență R. Moldova.

Conform prevederilor legale a fost luată măsura ridicării ţigaretelor în valoare totală de 4.139 de lei, în vederea confiscării, și sancționarea contravenţională a persoanelor cu amenzi în valoare totală de 20.000 lei.

Video: Politia de Frontiera Iasi

shares