Video | Tabara scolara Ciric a Ministerului Tineretului si Sportului adapost de caini si oameni ai strazii

tabara Ciric

Singura tabara scolara din municipiul Iasi sta in paragina de mai bine de doua decenii. Lacatul este pus pe poarta, casutele sunt adapost pentru oamenii strazii, iar cainii vagabonzi au impanzit intreaga zona. Primaria Municipiului Iasi spera sa intre in posesia locatiei care momentan apartine Minsterului Tineretului si Sportului. Un om al strazii s-a comportat astazi agresiv cu un cameraman Tele M, in momentul in care a incercat sa surpinda imaginile dezolante din tabara. Barbatul a fost amendat cu 1000 de lei de catre Politia Locala.

Tabara se afla la aproximativ 5 km de centrul orasului, in una dintre cele mai populare zone de agrement din Iasi. Daca in urma cu doua decenii, in acest loc elevii din toata regiunea Moldovei veneau pentru a desfasura diverse activitati educationale, acum peisajul este dezolant.

De ani de zile, niciun copil nu a mai călcat în zonă, iar căbănuţele unde erau cazaţi elevii nu se mai văd din cauza vegetaţiei. Singurii care mai calcă pe aici sunt câinii vagabonzi, care au pus stăpânire pe întreaga zonă. Tabara se intinde pe trei hectare si ar putea caza aproape 800 de copii simultan.

Pe vremuri, tabara se afla sub tutela Ministerul Educatiei dupa care a fost transferata in subordinea Ministerului Tineretului si Sportului. Acum se fac eforturi sa fie mutata in grija primariei Iasi care promite ca are un proiect pentru a reface tabara.

Sebastian Buraga – purt. cuv. Primaria Iasi: „Asa cum s-a propus la nivelul Senatului este vorba de trecerea unor institutii din subordinea Ministerului Tineretului si Sportului in subordinea autoritatilor locale. In proiectul respectiv care se afla in dezbatere la Senatul Romaniei, este prevazuta tabara de la Ciric sa treaca in subordinea CJ. Dorim sa accesam fonduri europene pentru reabilitarea si modernizarea acestei tabere si cel mai bun argument in acest sens este faptul ca aceasta tabara este pe raza municipiului Iasi, este pe terenul municipalitatii, prin urmare, ne este mult mai usor noua sa accesam fonduri europene”.

Cabanutele sunt in acest moment adapost pentru oamenii strazii care consuma bauturi alcoolice si sunt agresivi. Un astfel de personaj a incercat astazi sa intimideze un cameraman Tele M. Barbatul agresiv a fost amendat de politistii locali cu 1000 de lei pentru tulburarea ordinii si linistii publice.