VIDEO | Ploile torențiale au făcut ravagii în Iași! Mai multe străzi și curți inundate. Pompierii au lucrat la foc continuu

Iasul s-a aflat noaptea trecuta sub cod galben de ploi puternice si furtuna. In mai multe zone din oras a plouat torential iar vantul a suflat puternic. Mai multe curti si strazi din oras au fost inundate, iar cativa arbori au fost doborati de vantul puternic.

Noaptea trecuta s-a rupt cerul in mun. Iasi, după ce meteorologii ANM au emis o atenţionare de cod galben de vremea rea. Mai multe strazi si gospodarii din Iasi au fost inundate in urma ploii torentiale. Pasajul din Galata a fost inundat si s-a intervenit cu o atospeciala de interventie si o motopompa.

In mun. Iasi, pompierii au intervenit in mai multe zone ale orasului pentru a ajuta locuitorii.

O curte a fost inundata pe strada. Silvestru unde s-a intervenit cu o autospeciala de interventie si o motopompa. Suprafață inundată a fost de aproximativ 300 mp si de aproximativ 30 cm adâncime. Totodata, o curte de pe str. Bradetului a fost inundata in jurul orei. 05.00, iar pe strada Cicoarei pompierii s-au deplasat pentru a scoate apa din alta gospodarie.

In jurul 03.30, un demisol a fost inundat la un bloc din mun. Iasi, pe str. Adunati. Echipajele de prim-ajutor au actionat cu o autospeciala de interventie si p motopompa.

La ora 05:00, un a copac căzut pe carosabil, în municipiul Iasi, pe șoseaua Stefan cel Mare si s-a intervenit cu o autospeciala de descarcerare.

Mihai Chirica, Primar Mun. Iași:

„A fost o noaptea grea pentru mun. Iasi. Practic, precipitatiile la ora 05.00 au incetat. Problemele majore au aparut acolo unde de regula avem probleme in Pasajul Pacurari, Pasajul Galata, str. Bradului, Nicolae Iorga, str. Ferdinand I (fostul Spali Bahlui mal stang). Sa spunem in zonele joase in care cantitatile de apa au cazut. Parerea mea este ca au fost peste 100 l/mp. Nu avem inca raportarile venite de la ISU.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *