Video | Soferul care a lovit un politist local a fost arestat preventiv

Un conducator auto va sta urmatoarele 30 de zile in spatele  gratiilor, după ce a agresat un politist local. Acesta a ajuns la spital după ce a fost lovit după ce l-a amendat pe barbat pentru parcare neregulamentară. Intamplarea a avut loc ieri dupa amiaza, pe Bulevardul Primăverii, dupa ce agentii s-au deplasat in zona ca urmare a mai multor sesizari cu privire la parcarile din zona.

Barbatul s-a deplasat nervos la autospeciala de serviciu a Poliţiei Locale Iaşi, în care poliţistul local încheia procesul verbal şi a lovit cu picioarele maşina şi pe unul dintre agenţi.

Liviu Zanfirescu – comisar șef Poliția Locală: „Ieri, 18 mai în jurul orei 15, un echipaj al Poliţiei Locale din cadrul Serviciului Siguranța Circulației se afla pe Bulevardul Primăverii, motivat de faptul că în acea zonă sunt foarte multe sesizări despre faptul că parte din conducătorii auto ocupă stația de taxi sau mijloace de transport în comun. Aceștia au identificat un autovehicul care se afla în staţia de taxi şi au trecut la verificări. pentru a stabili cine este posesorul vehicului pentru a aplică sancțiuni şi a degaja zona„.

Colegul agentului agresat a povestit întreaga întâmplare și a declarat că nu înțelege de ce șoferul a devenit agresiv pentru o banală amendă.

Crîșmăriuc Ioan – politist local: „După ce m-am prezentat, am prezentat actul de identitate, am solicitat conducătorului auto să mute mașina pe un loc de parcare cu plată liber din fața școlii „Ion Ghica” după care eu m-am deplasat la autovehicul pentru întocmirea procesului verbal. Conducătorul auto a fost avertizat în același timp să rămână la autovehicul. După ce a mutat mașina, dumnealui a traversat strada la autospeciala unde ne aflam noi, a lovit cu mâna în portiera autovehiculului, a început să adreseze injurii, cuvinte jignitoare fapt pentru care colegul care era pe partea unde a venit conducătorul auto a coborât, încercând să-l calmeze. I s-a spus că pentru o sancțiune de orpire neregulamentară face scandal. Inițial se părea că s-a calmat, după care surprinzător l-a lovit pe colegul meu în arcada dreaptă. Când am văzut sânge am coborât și am procedat la imobilizarea cetățeanului respectiv.”

Imediat după incident, cei doi agenți au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Sf. Spiridon.

Diana Cimpoeșu – coordonator UPU SMURD Iași: „În Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului „Sf. Spiridon” au ajuns doi pacienți, victime ale unei agresiuni, așa cum ei au declarat. Primul, 51 de ani avea un traumatism cranio-facial, era conștient și stabil hemodinamic, am diagnosticat un epistastisc anterior drept, o plagă supra sprâncenară, o plagă mentonieră și o echimoză palpebrală dreaptă. A fost văzut de către medicul de urgență și de către medicul oftalmolog. S-a decis că nu are nevoie de intervenție chirurgicală sau de internare într-o clinică cu profil chirurgical. A mers acasă, cu recomandări, urmând să fie monitorizat în Ambulatoriu. Al doilea a venit spre dimineață de la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului „Profesor Nicolae Oblu” unde fusese văzut pentru un traumatism cranio-cerebral, fără leziuni care să-i pună viața în pericol.”

Șoferul agresiv a ajuns astăzi în fața instanței, unde s-a luat masura arestării preventive pentru următoarele 30 de zile.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!