Video | Șobolan surprins într-un salon de la Socola

WhatsApp Image 2021-10-05 at 19.59.38

Luni seară, un șobolan a fost surprins plimbându-se printre pacienți, într-un salon de la Institutul de Psihiatrie Socola. Speriat, un bolnav a început să țipe, iar o asistentă a încercat să prindă rozătoarea cu un suport de perfuzii, dar acesta a fugit.

În imaginile surprinse de sistemul de supraveghere din unitatea medicală, făcute publice în această seară, se observă cum şobolanul apare de sub un pat.

Managerul susţine că acolo sunt făcute periodic deratizări.

„Conducerea institutului nostru nu a primit încă nicio sesizare oficială în acest sens, nu a fost făcută nicio plângere, dar a fost demarată în cursul acestei zile o anchetă internă care va urmări aceste înregistrări video să vedem modul cum s-a întâmplat și a vedea, evident, dacă cineva este răzpunzător pentru aceste lucruri.”, a declarat Bogdan Mucenica, medic psihiatru Institutul de Psihiatrie “Socola” Iași.

Pe de altă parte, într-o adresă semnată de o angajată a spitalului, aceasta cere, la începutul lunii septembrie, ajutorul Direcţiei de Sănătate Publică pentru a scăpa de rozătoarele care, susţine ea, mişună prin saloane.

Acolo trebuie văzut exact ce s-a întâmplat, trebuie igienizat, deratizat, luate toate măsurile, dar conducerea spitalului trebuie să știe să facă lucrurile astea, dacă avem o sesizare din partea asta, o să trimitem acolo inspectorii de la igienă să sancționeze și să analizeze să vadă care sunt cauzele, adică cum s-a puttu ajunge aici pentru că asta înseamnă deficiențe majore de igienă, dacă ajung șobolanii să intre în spital e.”, a declarat Vasile Cepoi, directorul Direcției de Sănănate Publică Iași.