Video | Serviciul Județean de Medicină Legală Neamț a primit o finantare privata in valoare de 200.000 euro pentru detectarea a 100 tipuri de droguri

Serviciul Județean de Medicină Legală Neamt a fost echipat cu o linie tehnologica de varf capabilă să detecteze peste 100 de tipuri de droguri, gratie unei sponsorizari in valoare de 200.000 de euro de la compania Kober.

„Echipa Kober a decis să sprijine activitatea acestui serviciu, contribuind la achiziționarea unor echipamente de ultimă generație: un sistem HPLC pentru separare toxicologică și un spectrometru de masă pentru analize toxicologice. Sistemul HPLC (High Performance Liquid Chromatography) separă, identifică și cuantifică în mod rapid și precis compușii chimici prezenți în mostrele biologice de sânge, salivă sau urină. De cealaltă parte, Spectrometrul de masă oferă informații despre masa moleculară și structura moleculară a substanțelor chimice prezente în mostrele de droguri. Valoarea tototală cestor investiții depășește 200 000 Euro. Cu ajutorul acestei aparaturi de ultimă generație, substanțele interzise vor putea fi identificate mult mai rapid și mai precis. În plus, cazurile vor putea fi investigate într-un mod mai detaliat, iar măsurile luate împotriva rețelelor de distribuție de stupefiante vor fi mult mai eficiente”, a precizat Kober.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *