Video | Se duc lupte grele in jurul Kiev-ului

vlcsnap-2022-03-07-13h36m08s945

In aceasta dimineața au avut loc lupte grele într-o zonă extinsă de la nord la vest de Kiev, potrivit oficialilor ucraineni. Forțele ruse par să fi trecut la ofensivă în mai multe zone pentru a ajunge in capitala Ucrainei.

„Cu furie extremă, inamicul loveste in Bucha, Hostomel, Vorzel, Irpin. Ei ucid în mod deliberat civili”, a declarat primarul Kievului, Vitali Klitschko.

Mai multe rapoarte vorbesc despre incendii puternice în toate cele patru districte luni, în timp ce civilii continuă să fugă de lupte.

„Facem totul în capitală pentru a sprijini orașul, pentru a crea o rezervă de alimente, medicamente, bunuri esențiale. Distribuim și oferim ajutoare celor care au cea mai mare nevoie astăzi. Ajutor umanitar a fost trimis și la Cernihiv [un oraș de la nord. Kiev]”, a adăugat Klitschko.

„Încercăm să livrăm la Bucha și Hostomel. Formăm încărcături umanitare pentru alte orașe. Capitala se pregătește pentru apărare. Ii rog pe locuitorii din Kiev să păstreze calmul, să stea acasă si sa intre în adăposturi cand suna alarma”, a completat Klitschko.

Primarul din Hostomel, Yuriy Prylypko, a fost ucis în timp ce „împartea pâine celor flămânzi și medicamente bolnavilor, mângâiind pe cei disperați”, potrivit paginii de Facebook a orașului. Alte doua persoane care-l insoteau au mai fost ucise.

*In imagini, civilii ucrainieni fug din Irpin, evacuarea facandu-se sub un pod prabusit