Video | S-au dat lupte grele in Kiev si Harkov, primele doua orase din Ucraina

ucraina111

In a patra zi de razboi, s-au dus lupte teribile in Kiev si Harkov, cele mai mari orase din Ucraina. Azi noapte, rușii au lansat o lovitură cu rachete asupra orașului Vasylkiv din regiunea Kiev, în urma căreia depozitul de petrol a luat foc. În jurul orei 01:30, rușii au aruncat în aer o conductă de gaz în Harkov.

Tot azi noapte, armata ucraineană a distrus o unitate a forțelor cecene în apropiere de Hostomel, regiunea Kiev.

„O unitate a forțelor Kadyrov de lângă Hostomel a fost distrusă. Comandantul Regimentului 141 al unității cecene a Gărzii Ruse, Magomed Tushayev, a fost ucis împreună cu grupul”, a postat Rada Supremă a Ucrainei pe Telegram.

Video: Elicopter ucrainean in zona Gostomel

Unitățile cecene au fost, de asemenea, reperate în direcția Harkov, cu marca Z pe vehiculele lor. În prezent, astfel de vehicule sunt în drum de la Sumy la Kiev.

Dimineata, ucrainienii anuntau ca vehiculele blindate ușoare ale rusilor au pătruns în orașul Harkov, inclusiv în partea centrală fiind raportate bombardamente. „Atenţie! Nu părăsiţi adăposturile! Forţele Armate ale Ucrainei elimină inamicul. Cerem populaţiei civile să nu iasă pe străzile oraşului”, a mentionat Administratia Regionala de Stat Harkov. Din cauza situației complicate din Harkov, transportul public de lângă Oleksiyivka nu mai funcționeaza.

  • Video de langa Harkov

În Irpin, regiunea Kiev, ucrainienii anunta ca trei clădiri rezidențiale au luat foc. Acestia se tem ca oamenii ar putea fi prinși în subsolurile lor, transmite Serviciul de Stat de Urgență al Ucrainei prin Telegram.

In jurul orei 14.00, un convoi de tancuri rusești a trecut de așezarea Makariv de lângă Kiev și încearcă acum să înainteze spre capitala țării.

In celelalte zone, oamenii se pregatesc de razboi. In Krivoi Rog, locuitorii pregatesc baricade impotriva rusilor.

In Cernihiv, oamenii au mers pe langa tancurile rusesti.