Video | S-a aprins iluminatul festiv din Iași dedicat sărbătorilor de iarnă

WhatsApp Image 2021-12-01 at 18.24.08

Pietonalul Stefan cel Mare s-a transformat in punctul 0 al Iasului fiind aprins in aceasta seara iluminatul festiv dedicat sarbatorilor de iarna. In ciuda frigului patrunzator, iesenii au iesit din case profitand si de ziua libera, sa vada cum a fost pregatit orasul pentru sarbatori. Cei mai incantati au fost copiii, pentru care sunt dedicate mai multe zone de atractie.

Municipalitatea, prin Servicii Publice SA, a cumpărat pentru această iarnă circa 700 de brazi în ghivece, care sunt ornați și amplasați în toate zonele orașului. De asemenea, 14 brazi mari sunt decorați și montați pe pietonalul Ștefan cel Mare, Piața Unirii, Parcul Copou, Parcul Expoziției, Păcurari (Mimoza), Tătărași (Oancea), CUG (Rond vechi), Nicolina (Esplanada I), Alexandru cel Bun (Piața Voievozilor).

În premieră, acestora li se adăuga 100 de confecții din lemn, în formă de brad, împodobite cu cetină și ornate cu ghirlande luminoase. Punctele principale de atracție rămân pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt, unde au fost montate și două tuneluri din cetină cu instalații luminoase, și Piața Unirii, deasupra căreia este montată o plasă luminoasă. Amenajări specifice de Sărbători au fost făcute și în principalele ronduri (Podu Roș, Podul de Piatră, Fundație etc.).