Video | Rusii sunt acuzati ca folosesc rachete balistice in zone rezidentiale din Harkov

harkov

Ucrainienii sustin ca teroarea sângeroasă din Harkov continuă. Orașul tremura din cauza bombardamentelor de minute in sir. Numărul caselor sparte și al victimelor este încă numărat multe sunt acum sub dărâmături. Din cauza bombardamentelor constante, salvatorii nu au putut ajunge la multe case.

Rusii sunt acuzati ca folosesc rachete balistice in zone rezidentiale. Complexul Tochka-U a fost folosit de Armata a 58-a Combinată pentru a distruge instalațiile militare din Cecenia în timpul primei și celei de-a doua campanii cecene.

Țintele au fost identificate anterior prin intermediul recunoașterii spațiale. În special, complexul a fost folosit pentru a lovi un mare depozit de arme și o tabără teroristă fortificată din zona Bamut, în bătălia pentru satul Komsomolskoye din martie 2000.

La 20 aprilie 2000, de la poligonul Goncharovsky, situat la 130 km nord de Kiev, a fost lansată o rachetă, care, după lansare, a deviat de la curs și la ora 15:07 a lovit o clădire rezidențială din orașul Brovary, străpungând clădire de la etajul 9 până la etajul doi . 3 persoane au fost ucise și 5 persoane au fost rănite (conform altor surse, au fost și trei răniți).

Din fericire, racheta era echipată cu un focos inert, altfel ar fi fost mult mai multe victime. Eșecul sistemului de control al rachetei a fost numit drept cauza tragicului incident de către Ministerul Apărării al Ucrainei.

De asemenea, complexele au fost folosite de armata rusă în timpul luptelor din Osetia de Sud din 8-12 august 2008.