VIDEO | Razii ale politistilor pe starzile din Galati pentru prevenirea si combaterea infractiunilor de violenta si consumului si traficului ilicit de droguri

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Galați alături de jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean „Dunărea de Jos” Galați, au desfășurat în perioada 21-23.07.2023 mai multe acțiuni cu efective mărite care au vizat prevenirea și combaterea faptelor antisociale de orice natură, în special prevenirea infracțiunilor cu violență, prevenirea și combaterea consumului și traficului ilicit de droguri și a accidentelor rutiere, prin depistarea, sancționarea sau luarea măsurilor legale, în funcție de situația identificată, față de persoanele care tulbură ordinea și liniștea publică sau manifestă un comportament agresiv, dar și față de conducătorii auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice.
Astfel, în cadrul acțiunii, au fost constituite filtre rutiere pe principalele artere de circulație, au fost legitimate 681 de persoane, au fost verificate 412 vehicule și 46 de locuri publice (baruri, piețe, târguri, zone aglomerate).
În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 171 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 54.000 de lei, 110 dintre acestea la O.U.G. 195/2002. Cinci conducători auto au fost sancționați pentru consum de alcool și 29 pentru depășirea limitei maxime de viteză, pe anumite porțiuni de drum. Au fost întocmite 2 dosare penale pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.
Au fost reținute, în vederea suspendării, 13 permise de conducere, dintre acestea 5 pentru consum de alcool și 4 pentru viteză excesivă.
Au fost testați alcoolscop 192 de conducători auto și 15 cu drugtestul.
Cu ocazia desfășurării acțiunilor au fost depistate două persoane care dețineau asupra lor substanțe interzise, iar în autoturismul unui bărbat a fost găsit un pistol tip Airsoft. Bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
Tot în cadrul acțiunii, lucrătorii de poliție au oprit în trafic, în mediul rural, o autoutilitară care transporta material lemnos și cu ocazia verificărilor s-a constatat că șoferul nu deținea niciun document pentru transportul acelor bunuri. Materialul lemnos a fost confiscat și s-a dispus măsura sancționării contravenționale.
Astfel de acțiuni, care au ca scop menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, vor continua și în perioada următoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *