Video | Proteste masive in Europa la care au luat parte si romani impotriva vaccinarii si certificatului verde

Zeci de mii de protestatari s-au adunat ieri la Viena dupa ce guvernul austriaca a anuntat un lockdown pentru limitarea infectiilor cu coronavirus. Partidul de opozitie de extrema dreapta a fost printre cei care au chemat oamenii la protest promitand ca va combate noile restrictii. La protest s-au alaturat si romanii care locuiesc in Viena.

Austria intra in lockdown pentru 10 zile iar majoritatea magazinelor se vor inchide. Evenimentele culturale vor fi anulate iar oamenii vor putea sa iasa din casa doar pentru aprovizionarea cu alimente, din motive medicale sau o scurta miscare. Incepand cu 1 februarie vaccinarea devine obligatorie. Aproximativ 1300 politisti au monitorizat protestul si desi le-au comunicat oamenilor in permanenta ca mastile sunt obligatorii, oamenii nu le-au purtat.

In Croatia mii de persoane au marsaluit pe strazile capitalei Zagreb pentru a-si exprima supararea impotriva vaccinarii obligatorii pentru persoanele din sectorul public.

Proteste masive s-au inregistrat si in Italia. Zeci de mii de oameni au iesit in Roma sau Milano.

In Paris s-au aniversat trei ani de la declansarea miscarilor de protest a vestelor galbene iar protestele nu au fost lipsite de incidente intre oameni si fortele de ordine.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!