Video | Proteste ale angajatilor AJPIS din tara

Un protest spontan ale angajatilor AJPIS din tara s-a derulat astazi, fata de prevederile ordonantei care vizeaza reducerea cheltuielilor din sectorul bugetar. La Iasi, 42 angajati au protestat.

Acestia solicita inițierea unui autentic dialog social pentru reorganizarea instituțiilor subordonate Ministerului Muncii înainte de adoptarea oricărui act normativ.

De asemenea, doresc asigurarea menținerii locurilor de muncă pentru angajații din instituțiile subordonate Ministerului Muncii, ocuparea posturilor vacante prin concurs și evitarea reducerii acestora fără o analiză echitabilă a deficitului de personal acumulat în timp.

Transmiterea proiectului noii legi de salarizare a personalului bugetar către toți actorii implicați, inclusiv sindicatele și reprezentanții salariaților, pentru a iniția negocierile într-un cadru transparent.

•Încetarea defăimării activității și existenței AJPIS-urilor în fața opiniei publice și furnizarea unei informări adecvate cu privire la toate activitățile instituțiilor subordonate Ministerului Muncii (inclusiv distingerea între funcționarii autorităților publice locale și cei din administrația centrală și instituțiile deconcentrate).

Alocarea resurselor materiale necesare pentru eficientizarea activităților și oferirea unor servicii de calitate persoanelor care apelează la instituțiile din Ministerul Muncii, inclusiv dezvoltarea unor programe informatice specifice și baze de date interconectate pentru implementarea digitalizării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *