Video | Protest la Chisinau impotriva presedintelui Maia Sandu si a Guvernului organizat de Partidul Sor

protest-6

Un protest s-a derulat astazi in Chisinau acesta fiind organizat de Partidul Sor, al fugarului Ilan Sor. Cei prezenti la miting au cerut ca Guvernul sa achite integral facturile populatiei. De asemenea, s-au scandat lozinci impotriva presedintelui Maia Sandu si a guvernului condus de Dorin Recean.

Potrivit lui Sor, guvernul a apelat la metode lase pentru a impiedica protestul. „Regimul Maiei Sandu, împreună cu Dorin Recean, supranumit „regele traficului de droguri”, continuă să facă presiuni, să intimideze și să-și bată joc de oameni. Sâmbătă, la indicația acestora, au fost organizate noi percheziții ilegale, în cadrul unor dosare fabricate, cu scopul de a băga frica în membrii și simpatizanții noștri. Guvernarea apelează la cele mai lașe metode, cu scopul de a zădărnici mitingul pașnic de duminică, 19 februarie, în care nu se va cere decât ca Guvernul să plătească integral facturile cetățenilor, pentru lunile de iarnă”, a declarat Ilan Șor, pentru Unimedia.

Pe de alta parte, Maia Sandu a spus la inceputul acestei saptamani ca Rusia deruleaza actiuni subversive pe teritorul Republicii Moldova.

„Prin acţiuni violente, mascate sub proteste ale aşa-numitei opoziţii, ar urma să se forţeze schimbarea puterii de la Chişinău. Documentele recepţionate de la partenerii noştri ucraineni demonstrează o bună documentare a locaţiilor şi aspectelor logistice pentru organizarea acestor activităţi subversive. De asemenea, planul presupune folosirea persoanelor din afara ţării pentru acţiunile cu caracter violent. De exemplu, materialele conţin instrucţiuni despre regulile de intrare în Republica Moldova pentru cetăţeni ai Federaţiei Ruse, Republicii Belarus, Serbiei şi Muntenegru”, a spus Maia Sandu.

Foto: zgd.md

Video: Alexandru Rusu