Video | Proiecte noi în comuna Ciortesti

IMG-20211026-WA0052

Aflata la 40 kilometri distanta de Iasi, comuna Ciortesti se dezvolta pentru a tine pasul cu vremurile moderne. Investițiile se derulează prin programe guvernamentale sau din fonduri europene.

Se lucrează pentru ridicarea unei noi primării unde vor lucra 28 de persoane. Termenul de execuție este 12 luni, iar valoarea investiției este de aproximativ 1 milion de euro prin finanțare de la Compania Națională de Investiții.

Alina Apostol – primar comuna Ciortești: „Ne bucurăm să avem haine noi în primul rând, ne bucurăm să avem haine noi în toate zonele de investiții de pe raza comunei noastre. Suntem intr-adevăr în fața unui sediu nou de primărie, un sediu dorit de noi pentru că este o carte de vizită pentru comunitatea pe care o reprezint. Sediul de primărie este primul impact al cetățeanului și al personalului din exterior cu comunitatea noastră. Ne-am dorit să fie un proiect frumos arhitectural, avem un stil neoromânesc, brâncovenesc. Sper eu ca până în toamna anului viitor să ne putem și muta„.

O altă investiție care abia s-a finalizat este căminul cultural din comună, unde cetățenii pot participa la activități artistice, culturale și pot să împrumute cărți de la bibliotecă.

Alina Apostol, primar comuna Ciortești: „Avem un cămin cultural la Ciortești reabilitat și extins pe fonduri europene. Am încercat să atac orice linie de finanțare pentru a absorbi bani cât mai mulți în comuna Ciortești. Avem un cămin cu o valoare de investiție undeva de 400.000 de euro, finalizată anul acesta. Căminul cultural are 90 de locuri. Pe lângă faptul că putem desfășura activități artistice și culturale în sala mare, la etaj urmează să inaugurăm și biblioteca comunei Ciortești, un loc unde copiii pot să își aleagă cele mai frumoase povești”.

Comuna Ciortești are proiecte dezvoltate la standarde europene. Acestea  reprezintă un exemplu pozitiv pentru oamenii ce formează comunitatea.