Video | Procurorii DNA au descins în Primărie și alte 10 locatii

perchezitie primarie

UPDATE 3: Potrivit unui comunicat de presă transmis de Primăria Municipiului Iași, procurorii au solicitat și au primit de la angajații Primăriei o serie de documente suport care au stat la baza mai multor Hotărâri de Consiliu Local adoptate în perioada 2005 – 2019. Verificarea vizează modalitatea de realizare a unui schimb de terenuri votat de Consiliul Local în vedere extinderii Cimitirului Eternitatea și este făcută în urma unei reclamații.

Mihai Chirica, primarul Municipiului Iași: „Nu avem detalii suplimentare despre documentele solicitate și scopul verificării, însă noi, Primăria Municipiului Iași, suntem deschiși să colaborăm cu instituțiile abilitate pentru aflarea cât mai rapidă a adevărului. Suntem la serviciu, toți angajații Primăriei își fac treaba conform fișei postului, activitatea administrativă continuă. Am încredere că justiția va face lumină, astfel încât imaginea și activitatea municipalității și a mea, ca primar, să nu aibă de suferit”, se arată în comunicatul trimis.

Potrivit acestuia, cercetarea nu vizează activitatea primarului Mihai Chirica, ci a instituțiilor Primăriei Municipiului Iași și Consiliului Local al Municipiului Iași, precum și a unor societăți comerciale și persoane private.

UPDATE 2: Cei din Primarie ii arata cu degetul pe fostii consilieri PNL, in prezent la USR PLUS, Razvan Timofciuc si Etienne Ignat, ca ar fi autorii plangerii la DNA. Acestia au votat impotriva schimbului de terenuri. Contactat de un reporter Tele M, Razvan Timofciuc a negat faptul ca a fost autorul sesizarii in schimb a precizat ca a fost chemat ca martor.

UPDATE 1: Procurorii investighează modalitatea în care s-a efectuat un schimb de terenuri. Primăria a cedat un teren cu o valoare mare de piață în zona Cicoarei, primind la schimb un teren cu o valoare mai mica lângă cimitirul Eternitatea. Inițial proiectul a fost respins de 3 ori în Consiliul Local dar a patra tentativa a fost cu succes după ce mai mulți consilieri liberali s-au răzgândit. Potrivit 7iasi, Costel Alexe, a fost filmat petrecând la aceeași masă, la o cafenea din Palas, alături de patronii firmei care a beneficiat de acest schimb.

STIRE INITIALA: Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție și asimilate celor de corupție, în cursul anului  2019.

Astazi, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 11 locații situate pe raza județului Iași, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale.