Video | Probleme in Moldova din cauza ninsorilor

zapada

Mai multi arbori s-au prăbușit pe carosabil sub greutatea zăpezii pe DN 15B, in extravilan de Petru Vodă (jud. Neamț), și pe DN 17B, Crucea (jud. Suceava). Pentru degajarea carosabilului intervin echipe ale secțiilor de drumuri naționale Piatra Neamț și Câmpulung Moldovenesc. În zonă ninge abundent de peste 24 de ore, iar traficul se desfășoară în condiții de iarnă.

De asemenea, traficul este îngreunat pe DN 17, Iacobeni, județul Suceava, din cauza unui autotren echipat necorespunzător, care blochează o bandă de mers.

Ninge abundent în zona de munte a județelor Suceava și Neamț, de aproximativ 24 de ore, interval în care echipajele de deszăpezire ale DRDP Iași au acționat în permanență pentru asigurarea circulației.

În acest moment, se mai înregistrează ninsori în județele Bacău și Botoșani, cu precipitații mixte (lapoviță, burniță și ploaie) în județele Bacău și Iași.

Carosabilul este umed, cu sectoare de zăpadă frământată în strat de max. 2 cm în județele Suceava, Neamț și Botoșani.

Pe timpul nopții, la nivelul DRDP Iași s-a intervenit cu 152 de autoutilaje și s-au răspândit aproximativ 1.700 t de material antiderapant, eforturi deosebite fiind depuse de lucrătorii secțiilor de drumuri naționale Câmpulung Moldovenesc (35 autoutilaje, 561 t antiderapant), Suceava (37 autoutilaje 472 t) și Piatra Neamț (29 autoutilaje, 396 t), care s-au confruntat atât cu ninsori abundente și depuneri condistente pe carosabil, cât și cu arbori doborâți sub greutatea zăpezii.

În continuare, zonele de munte ale județelor Suceava și Neamț rămân sub atenționare Cod portocaliu de ninsori abundente, în vreme ce județele Bacău și Botoșani sunt atenționare Cod galben.