Video | Primul parc atletic din Romania va fi construit la Bacau

Investiția se ridică la 14,5 milioane euro şi are un termen de realizare scurt, de doar 8 luni.

Astăzi a fost semnat contractul pentru execuția lucrărilor la Athletic Park, un proiect ambițios, inovator și unic, care va aşeza municipiul Bacău pe harta oraşelor cu infrastructură sportivă de top.

„Faptul că lucrările vor fi executate de un antreprenor băcăuan serios, cu un portofoliu bogat în investiții finalizate cu succes, este garanția seriozității cu care am tratat de la bun început acest proiect. Nu vreau să uit de contribuția majoră avută de dl. Flemming Overgaard, care va face parte din echipa de execuție, arhitect danez care ne-a inspirat în demersul nostru prin proiectul său realizat la Ødense (Athletic Exploratorium, medaliat cu aur la nivel mondial). Ştiu că băcăuanii iubitori de sport au aşteptat îndelung acest pas, dar lor le spun acum că aşteptarea a luat sfârşit, iar odată cu semnarea contractului de execuție a lucrărilor realizarea Athletic Park a intrat în linie dreaptă! Acest obiectiv sportiv era o necesitate, nu este un capriciu, şi este expresia consultărilor publice pe care le-am organizat tocmai pentru a face auzită vocea băcăuanilor pe care am şi ascultat-o prin materializarea acestei investiții”, a spus Valentin Ivancea, președinte CJ Bacau.

Parcul se va întinde pe terenul de 4 hectare situat în strada Gen. Guşe nr. 2.

Descriere Athletic Park Bacău:

-PISTĂ DE ATLETISM de 400 m

-PISTĂ DE ALERGARE PE DEAL de 309 m

-BOL CENTRIFUGAL PENTRU ALERGARE

-PISTĂ DE PUMPTRACK

-CLĂDIRE MULTIFUNCȚIONALĂ: vestiare, zona alimentare publică / cafenea, spații depozitare, cameră tehnică, grupuri sanitare.

-TRASEU OBSTACOLE: Buturugi pentru echilibristică, pod cu frânghii, frânghii echilibristică, pădure din prăjini, bare echilibristice zig-zag, fereastra și scară din frânghii, rampe, tiroliană

-LAC DE AGREMENT

-ZONĂ ARUNCAREA CIOCANULUI & GREUTĂȚII

-PARCARE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *