VIDEO: Primarul orașului Melitopol, răpit de forțele rusești. „I-au pus un sac în cap și l-au luat”

PWRmNTMzMzE0YmZjYmM2YmQzN2Y5MWRhMTc4MTMzYWVj.thumb

Primarul din Melitopol ar fi fost răpit de către soldații ruși, asta după ce orașul care se află în sud-estul Ucrainei a căzut sub control rusesc. Un oficial ucrainean afirma că trupele ruseşti i-au pus un sac pe cap lui Ivan Fedorov înainte de a-l duce într-un loc necunoscut.

Kirilo Timoşenko, adjunctul şefului biroului preşedintelui de la Kiev, a făcut publice imagini cu ceea ce el a susţinut că a fost răpirea lui Fedorov. În înregistrare se observă cum 10 bărbaţi mascaţi, conduc un alt bărbat în afara unei clădiri.

Biroul procurorului din regiunea separatistă Lugansk, controlată de Rusia, a anunțat că anchetează acuzații de terorism formulate împotriva edilului, relatează CNN.

Într-un mesaj video transmis vineri seara, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a condamnat răpirea, numindu-l pe Fedorov „un primar care apără cu curaj Ucraina şi pe membrii comunităţii sale”.

„Acesta este în mod evident un semn de slăbiciune al invadatorilor”, a precizat el. „Ei au trecut la o nouă etapă de teroare în care încearcă să elimine fizic reprezentanţi ai autorităţilor locale ucrainene legitime”.

Presa locală confirmă că bărbatul care apare în imagini este Ivan Fedorov. CNN precizează că a geolocalizat și a verificat autenticitatea videoclipului.