Video | Precipitaţii cu ace de gheaţă în zona Iaşului

WhatsApp Image 2021-12-08 at 10.54.20

Iașul se confruntă cu unul din cele mai periculoase fenomene meteo – ploaia înghețată -, iar echipele municipalității sunt mobilizate pentru a menține orașul funcțional.

„Am acționat cu prioritate pentru desfășurarea în condiții rezonabile a traficului rutier și, în special, a mijloacelor de transport public, precum și pentru degajarea căilor de acces la unitățile de învățământ și spitale.”, transmite Primăria Municipiului Iași.

În cursul nopții trecute, până astăzi dimineață, la ora 8.00, SC Citadin SA, companie care asigură și coordonarea Comandamentului de Iarnă al Municipiului Iași, a intervenit cu șapte autocamioane, nouă sărărițe, un buldoexcavator, șapte tractoare cu lamă, un încărcător frontal, 19 muncitori și șase șefi de trasee.

Echipele SC Citadin SA au utilizat 97 de tone de clorură de sodiu și trei tone de clorură de calciu.La rândul lor, SC Servicii Publice SA a lucrat în special pe zonele de versanți, poduri și scări pietonale, iar SC Salubris SA intervine pe trotuare și alei pietonale.

Echipajele Poliției Locale patrulează în permanență și transmit societăților municipale situațiile care necesită intervenții punctuale.