Video | Povestea lui Hachiko de Iasi, catelul ce strabate cativa kilometri sa-l astepte pe barbatul care ii ofera de mancare

gimy

Un caine fara stapan din Iasi, care-si face veacul in zona blocurilor din Piata Unirii strabate zilnic cativa kilometri sa-l astepte la sala de sport pe tanarul care-i ofera zilnic de mancare.

Gimy, se posteaza cuminte in fata salii Body Line Gym din Alexandru si-l asteapta pe protectorul sau. A primit numele chiar de la clientii salii. Acum proprietarul salii ii va amenaja un loc special, mai ales ca se apropie venirea iernii. Dupa antrenament, tanarul este insotit in drumul spre casa de Gimy.

Povestea acestui catel se aseamana cu a lui Hachiko, din rasa Akita Inu. Începând din 1924 Hidesaburō Ueno, profesor la catedra de agricultură a Universității din Tokio, l-a ținut pe Hachikō ca animal de companie. Pe durata vieții stăpânului său, Hachikō îl însoțea dimineața la Gara Shibuya urmând ca la întoarcerea acestuia de la serviciu să-l aștepte în același loc din apropierea gării și să se întoarcă împreună acasă.

Cei doi și-au continuat rutina zilnic până în 21 mai 1925, când Ueno nu s-a mai întors seara din obișnuita sa călătorie cu trenul deoarece suferise un atac cerebral la universitate în acea zi. Profesorul a murit și nu s-a mai întors niciodată în gara unde prietenul său îl aștepta și unde a continuat să-l aștepte, prin mulțimea călătorilor, timp de nouă ani.

Hachikō a intrat în posesia altor proprietari, dar a evadat cu obstinație, apărând mereu la vechea sa casă unde fusese crescut de profesorul Ueno. În cele din urmă, a realizat că profesorul Ueno nu mai locuia acolo așa că s-a dus să îl caute în gara unde îl însoțise de atâtea ori înainte. În fiecare zi, Hachikō a așteptat întoarcerea stăpânului său, dar niciodată nu și-a mai văzut prietenul printre călătorii coborâți din tren.

Prezența sa zilnică și privirea fixă asupra trenului a atras atenția celor care călătoreau frecvent (navetiști) și care văzuseră anterior câinele alături de profesorul Ueno. Aceștia i-au adus alimente și l-au hrănit pe durata așteptării sale.

Situația a continuat timp de nouă ani, Hachikō apărând zilnic în gară exact în momentul în care trenul sosea în gara Shibuya.

Video: Alo Iasi