Video | Pompierii romani au inceput misiunile de stingere a incendiilor din Grecia

greece

La acest moment, 39 de pompieri intervin în zona Spathari cu 6 autospeciale de stingere și 2 cisterne. Recunoașterea și monitorizarea activității se realizează din aer, cu ajutorul unei drone.

Schimbarea personalului operativ se va efectua la 6 ore, iar misiunea se va desfășura sub coordonarea unui ofițer de pompieri grec.

Urmare a activării Mecanismului European de Protecție Civilă, Guvernul României a decis acordarea unui  ajutor umanitar extern de urgență, pentru autoritățile elene.

Cu sprijinul Departamentului pentru Situații de Urgență, un modul de intervenție specializat în stingerea incendiilor de pădure va fi dislocat în Grecia pentru a  putea sprijini salvatorii eleni în zonele puternic afectate de incendii.

Astfel, acest modul va fi format din 112 pompieri salvatori cu 23 de autospeciale ( 6 autospeciale de stingere incendii de pădure, 2 cisterne, 1 centru de comandă, 4 containere Multirisc, 1 generator, 2 tabere mobile, 1 autocar de intervenție, 2 microbuze, 4 autospeciale de primă intervenție și comandă).