Video | Pompierii romani ajuta și în acest an la stingerea incendiilor din Grecia

IMG-20220705-WA0067

Astazi, jurul prânzului, la solicitarea autorităților elene, pompierii români au intervenit în zona Porto Germeno, la un incendiu care a afectat vegetația uscată, lăstărișul și pădurea din zona respectivă.

În acțiunile derulate a fost mobilizat întreg modulul național specializat în stingerea incendiilor de pădure, format din 28 de pompieri, 3 mașini de stingere incendii de pădure, 1 cisternă de mare capacitate, 1 autospecială cu capacitate de trecere mărită și 2 autospeciale de primă intervenție și comandă.

Misiunile desfășurate de pompierii romani au constat în limitarea propagării incendiului spre zonele locuite, precum și menținerea unei linii de protecție între frontul incendiului și zona neafectată.

Propagarea incendiului a fost favorizată de temperaturile care s-au menținut ridicate în ultimele zile, precum și de intensificările vântului.

Modulul României a actionat alături de cei peste 130 de pompieri eleni care intervin în zonă cu mai bine de 35 de vehicule și resurse aeriene (elicoptere și avioane specializate).