Video | Politistii ieseni au destructurat o grupare de trafic de persoane

Sharing is caring!

O grupare de trafic de persoane din Paşcani a fost destructurată de poliţiştii ieşeni împreună cu carabinierii italieni. Mai multe persoane au fost arestate preventiv.  Inca din 2015, membrii grupării au dezvoltat o reţea de trafic de persoane şi au reuşit să recruteze şi să exploateze sexual mai multe tinere.

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Iaşi împreună cu carabinierii Comandamentului Regional al Carabinierilor din Bergamo au efectuat opt percheziţii domiciliare, în municipiul Paşcani şi în zonele limitrofe şi 10 percheziţii în Italia, pentru destructurarea acestei grupări infracţionale specializate în trafic de persoane pe ruta România-Italia.

Ofiter BCCO: “Persoanele bănuite de comiterea faptelor ar fi cazat, transportat şi supravegheat zilnic tinerele în zonele Ghizalba şi Calcinate de lângă Bergamo, acestea fiind obligate să practice prostituţia la stradă. Tinerele ar fi fost menţinute într-o stare de dependenţă prin simularea de relaţii sentimentale, dar şi prin folosirea violenţei”.   

Opt persoane, 7 romani si un albanez au fost arestate preventiv pentru ca, in ultimii 4 ani, au dezvoltat o retea de trafic de persoane si au exploatat sexual peste 10 tinere din România, în oraşul Bergamo – Italia, prin obligare la practicarea prostituţiei.

 

shares