Video| Petrecere cu tort și șpriț transmisă live de românii dintr-o înschisoare din Austria

WhatsApp Image 2021-09-30 at 14.04.19

Câțiva deținuți români din închisoarea Wiener Neustadt au revoltat Austria, după ce o transmisiune live pe Facebook cu aceștia petrecând a devenit virală. „Criminalii petrec cu banii noştri din impozite!”a comentat un cetățean al țării.

Se pare că pușcăriașii au făcut videoclipul pentru a fi văzuți de prietenii și rudelor lor. Din imagini se poate observa că erau plini de dispoziție, petrecând fără girji în spatele gratiilor, întrucât gardienii nu intrevin în niciun fel. Asta deşi petrecerile, consumul de alcool dar și telefoanele sunt interzise.

Mulți austrieci s-au scandalizat văzând că autorităţile din ţara lor sunt atât de permisive cu deţinuţii. Acestea sunt câteva din comentariile lor: „E dezgustător să vezi aşa ceva”, „Oamenii din închisorile din Austria se descurcă mai bine decât pensionarii care au lucrat de 40 de ani. Pur şi simplu un sistem bolnav”, „ Afară cu ei! Şi nu din instituţie, ci din ţara noastră!”

Ministerul Justiţiei din Austria a precizat, printr-un comunicat de presă, că deţinuţii se aflau într-o închisoare cu regim mai lejer, însă se admite că au fost încălcate o serie de reguli.   

Românii au fost mutaţi într-o altă parte a închisorii şi vor fi interogaţi. Purtătorul de cuvânt al ministerului susţine că aceștia nu au consumat alcool, dar imaginile care au fost publicate de ziarele online îl contrazic.