Video | Perchezitiile de la Iasi ii vizeaza pe membrii clanului Corduneanu

corduneanu

Perchezitiile DIICOT din aceasta dimineata de la Iasi au avut loc la domiciliile membrilor clanului Corduneanu. Potrivit unor surse judiciare citate de StiripeSurse,  într-unul dintre dosare ar fi vizați Petronel, Florin, Gelu, Bogdan, Mihai și Călin Corduneanu în vreme ce în al doilea dosar ar fi vizați Adrian și Ramona Corduneanu.

De altfel, la vila lui Adrian Corduneanu politistii au descins de la prima ora a diminetii. De la începutul anului 2021, pe raza municipiului Iași, s-au constituit două grupuri infracționale organizate în scopul acordării de împrumuturi bănești cu camătă, dobânzile solicitate fiind cuprinse între 20 și 120% şi, în anumite cazuri, și de 400%.

Membrii celor două grupuri infracționale organizate acordau împrumuturile doar acelor persoane despre care aveau informații că sunt solvabile și dețin bunuri mobile și/sau imobile de valoare. Astfel, în perioada 2021 -2022, membrii grupurilor infracționale organizate au acordat, ca îndeletnicire, fără a fi autorizați în condițiile legii, împrumuturi cu dobânzi excesive, până în prezent, fiind identificate peste 50 de persoane vătămate.

După acordarea împrumuturilor, erau exercitate presiuni asupra persoanelor vătămate în scopul recuperării atât a sumelor de bani împrumutate cât și a dobânzilor solicitate, ajungându-se până la amenințări cu acte de violență sau lipsiri de libertate.