Video | Perchezitii in Republica Moldova si in judetul Botosani pentru lichidarea unei retele de traficanti cu tigari. Sume mari de bani castigate de politisti de frontiera

vlcsnap-2022-05-06-09h49m00s288

DNA a efectuat ieri 7 perchezitii pe raza judetului Botosani, la sediul Politiei de Frontiera Radauti Prut si la domiciliile unor politisti de frontiera implicati intr-o retea care se ocupa cu traficul de tigari. Actiunea s-a derulat si in Republica Moldova unde au fost efectuate 12 perchezitii domiciliare fiind retinute 4 persoane cu varste cuprinse tre 25 si 40 ani.

Membrii grupării formate din 15 persoane aveau roluri bine determinate, iar pentru a pune în aplicare activitatea infracțională aceștia operau în comun cu o altă grupare care prelua marfa, transbordată prin contrabandă. 

Pe parcursul a șase luni a fost cercetată activitatea infracțională a grupării criminale. Perioadă în care s-a documentat cinci livrări controlate a țigărilor peste segmentul „verde” al frontierei de stat. În acest sens, au fost acumulate probe relevante și desfășurate rețineri în flagrant.

„A fost stabilit că persoanele documentate au întreprins acțiuni de corupere a angajaților Poliției de Frontieră, ca ultimii să le asigure trecerea ilegală a frontierei de stat prin zona „verde” (alte locuri decât cele prevăzute pentru traversarea frontierei). Polițiștii de frontieră erau remunerați cu sume între 4000-7000 euro, pentru organizarea fiecarei treceri clandestine”, a mentionat Politia de Frontiera a Republicii Moldova.

Ancheta il vizeaza pe Marius Gavrilescu, seful sectorului Politiei de Frontiera Radauti Prut. Despre acesta, presa locala din Botosani sustine ca are legaturi de multi ani cu traficul ilegal de tigari, insa a avut sprijin politic.