Video | Pelerinii au primit sarmale calde de hramul Sf. Parascheva

WhatsApp Image 2022-10-14 at 15.19.48

Autoritatile locale au pregatit anul acesta pentru Masa Pelerinului peste 85.000 de sarmale de post. Masa calda a fost oferita credinciosilor astazi, cu ocazia Hramului Sfintei Parascheva, dupa terminarea slujbei. Spre deosebire de anii trecuti, oamenii nu s-au mai imbulzit, ci au stat la rand pentru a primi portia de sarmale.

Ca in fiecare an, Primaria Iasi le-a oferit credinciosilor o portie de sarmale, un ceai, fructe sau un pahar cu vin. Bucatarasele au muncit zile intregi pentru ca totalul de 85.000 de sarmale sa fie pe placul celor care au stat la slujba.

Luminita Munteanu, director DAS Iasi: „Speram sa fie la inaltimea asteptarilor pentru ca echipele care au preparat aceste sarmale si au pus toata daruirea si sufletul bucurandu-se ca au ocazia si in acest an sa fie alaturi de ei„.

Masa pelerinului a devenit o traditie pentru credinciosii care au mancat pe nerasuflate bucatele.

Sunt lungi si rotunde sarmalele. Sunt bune dar inca nu le-am dat de gust. S-au dus in partea cealalta. Trebuie sa mai pun„, a spus un batran.

„Sunt foarte bune. Eu sunt de la Negresti – Vaslui„, ne spune o batrana.

Exista si persoane care apreciaza foarte mult gestul autoritatilor de a le oferi o masa calda.

Suntem necajiti. Am 1400 de lei pensia. Ce sa fac cu ea? Cum sa nu vin aici? Daca da in fiecare zi vin. Ce sa facem? Nu? Sarmalele sunt bune. E un gest frumos”, ne-a spus o femeie.

Anul acesta cateva mii de portii de sarmale au fost distribuite pelerinilor aflati la coada.

Mihai Chirica, primar mun. Iasi: „Ati vazut ca nu sunt doar persoane care nu au ce manca acasa ci si persoane care vin sa beneficieze de aceasta masa pe care o facem impreuna cu colegii nostri”.

Tradiţionala masă de Sfântă Parascheva a atras sute de pelerini şi ieşeni.