VIDEO: Patru seisme puternice în Taiwan. Cel mai mare a avut magnitudinea de 7,2. Autoritățile au emis o avertizare de tsunami

WhatsApp Image 2022-09-18 at 12.26.39

Cutremure în serie în Taiwan. Patru seisme puternice s-au produs în ultimele 24 de ore, iar autoritățile au emis o avertizare de tsunami.  Primele două cutremure s-au produs sâmbătă în interval de o oră și au avut magnitudinea 6,1 și 5,2. Nu au fost raportate victime și pagube materiale. 

Duminică s-au înregistrat alte cutremure cu magnitudinea 5,9 și chiar 7,2. Presa taiwaneză a anunțat că o clădire în care se afla un magazin s-a prăbușit, iar un vagon de tren a ieșit de pe șine într-o gară de pe coasta de est a insulei.

Centrul american de avertizare pentru tsunami a emis o avertizare după cutremur. Acesta a anunțat că valurile ar putea să apară pe o rază de 300 kilometri de-a lungul coastelor Taiwanului.

Potrivit US Geological Survey, epicentrul cutremurelor a fost în zona Yujing, la o adâncime de aproximativ 10 km.

Se observă că a fost declarată o amenințare de tsunami pe insulele japoneze Miyakojima, Ishigaki și Yonaguni din prefectura Okinawa. Înălțimea valului poate ajunge până la 1 m. În acest moment, la biroul primului ministru al Japoniei a fost amenajat un sediu de urgență pentru a colecta informații despre situație.

Pe rețelele de socializare au publicat deja imagini făcute în timpul cutremurului. Ele arată cum candelabrele și umerașele se leagănă în case, mobila se scutură.