Video | Patronul Bismobil Kitchen a fost arestat la Chisinau pentru escrocherie. Sute de romani tepuiti de Mihail Saran

mihai saran

Ofițerii Direcției Generale Urmărire Penală  și ai Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu procurorii PCCOCS, au reținut fondatorul unei companii din Moldova de fabricare a mobilei, după ce acesta ar fi înșelat mai mulți clienți care comandaseră produsele companiei.

Mai exact, Mihail Saran a pus în aplicare o schemă prin care își însușea banii clienților, fără ca să le livreze mobila comandată de aceștia. Potrivit datelor din dosarul penal, escrocheria pusă la cale de către fondator a cauzat prejudicii în proporții deosebit de mari.

În următoarea zi după reținerea acestuia, la solicitarea procurorilor PCCOCS, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a aplicat arestul preventiv în privința învinuitului. Totuși, instituția a dispus arestarea acestuia pentru un termen de 20 de zile, deși procurorii solicitaseră 30 de zile, în scopul asigurării caracterului obiectiv al investigațiilor. Prin urmare, hotărârea judecătorească a fost contestată de procuratura specializată la Curtea de Apel Chișinău.

La Iasi, zeci de reclamatii ale clientilor tepuiti de Mihail Saran au ajuns in atentia inspectorilor OPC. In paralel oamenii au depus plangeri si la Politia Romana. Brandul Bismobil Kitchen provine din Republica Moldova, avea 14 magazine în toată România, cu showroom-uri deschise în Bucureşti, Cluj, Iaşi, Timişoara, Sibiu, Oradea, Târgu-Mureş, Piteşti şi Galaţi, precum şi în străinătate, în Spania, Bulgaria şi Republica Moldova.

Toate magazinele Bismobil Kitchen din tara au fost inchise. In tara, peste 100 clienti pacaliti de Mihail Saran s-au adresat unei case de avocatura din Cluj. Acestia au platit in avans, sume cuprinse intre 2000 si 15.000 euro dupa ce au dat comanda de mobila.