Video | Participantii la un miting pro ucrainean din Enerhodar au fost dispersati cu focuri de arma si explozii

enerhodar

O serie de explozii puternice au avut loc la Enerhodar, regiunea Zaporojie. Rusii au încercat să disperseze oamenii care au venit la un miting pro-ucrainean.

„La Enerhodar a avut loc o serie de explozii puternice. În această dimineață, locuitorii orașului s-au adunat pentru un miting pașnic în sprijinul Ucrainei. Au cântat imnul și au vorbit între ei. Ocupanții rusi îi priveau. Când locuitorii Enerhodarului au început să plece, s-au apropiat doua camioane in care invadatorii au început să-i ridice pe localnici”, a postat Compania Națională de Generare a Energiei din Ucraina „Energoatom” pe Telegram.

In centrul orașului au avut loc explozii iar oamenii au început să fugă. Alarmele autoturismelor au sunat chiar și pe străzile indepartate din cauza exploziilor.

De asemenea, se raportează că rusii au blocat comunicațiile din oraș.

„Internetul prin cablu nu funcționează, este imposibil să dați apeluri telefonice. Rusii acționează în așa fel încât să împiedice lumea să afle despre crimele lor împotriva locuitorilor pașnici ai Enerhodar! În special, despre exploziile de astăzi și bombardarea în masă a nevinovaților”, se mai arată în postarea Energoatom.

În prezent, nu există informații oficiale despre răniți sau uciși. Regiunea Zaporojie și orașul Enerhodar sunt ocupate de trupele ruse din 4 martie. În afară de armata rusă, reprezentanți ai corporației ruse de energie nucleară Rosatom s-au cazat de mult timp la Zaporojie.