Video | Parapantist agatat de cablurile telecabinei din Poiana Brasov

parapantist1

Salvamontistii din cadrul serviciului Salvamont al municipiului Brașov au intervenit pentru salvarea unei persoane care zbura cu speed fly rămas agățat în cablurile Telecabinei mici din Poiana Brașov între pilonul 3 și pilonul 4 la circa 200 de metri de pilonul 4 și la aproximativ 40 de metri înălțime.

Salvamontiștii au fost nevoiti sa ajungă la pilonul 4, sa urce pe acesta și sa monteze un echipament cu care sa coboare pe cablu pana la locul incidentului.

Vântul puternic a desprins aripa de pe cablu și parapantistul a căzut. În cădere, aripa de speed fly s-a deschis parțial și impreuna cu stratul de zăpadă au reușit sa mai atenueze căderea. Din prima evaluare medicală efectuata de salvamontiști nu au fost constatate afecțiuni medicale majore care sa fie identificabile la un control în astfel de situații, persoana era conștientă, vorbea coerent, prezenta o stare normala și resimtea dureri minore la spate și membre.

Salvamontiștii au imobilizat victima intr-o saltea cu vacuum și au transportat-o cu targa akja în stațiune pentru a fi preluata de o ambulanta și transportată la spital pentru un control de specialitate.

Video: Info1TV