Video | O masina de pompieri a fost aproape sa fie spulberata de un tren in judetul Cluj

O autospeciala ISU Cluj aflata in misiune avand in functiune sistemele de avertizare sonora si luminoasa nu a oprit la trecerea la nivel cu calea ferata si era sa fie spulberata de un tren cu calatori. Mecanicul de locomotiva a franat iar astfel s-a evitat producerea unei tragedii.

Indiferent de misiunea pe care o are de indeplinit, masinile de pompieri sunt obligate sa opreasca la indicatoarele privind trecerile la nivel cu calea ferata. In acest caz, ISU Cluj a deschis o ancheta, soferul fiind cercetat disciplinar.

„Având în vedere imaginile în care o autospecială pentru stingerea incendiilor, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, se deplasează riscant peste trecerea la nivel cu calea ferată, pentru corectă informare a opiniei publice, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Avram Iancu al județului Cluj face următoarele precizări:

Marți în jurul orei 11:20, pompierii din cadrul Detașamentului Turda au fost solicitați pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o casă de locuit situată pe strada Republicii din municipiul Câmpia Turzii. La fața locului au fost alocate două autospeciale pentru stingerea incendiilor, o autoscară și, preventiv, un echipaj SMURD. Pentru gestionarea optimă a intervenției, forțele s-au deplasat pe două trasee diferite, unul dintre acestea fiind peste trecerea la nivel cu calea ferată de pe strada Republicii din municipiul Câmpia Turzii. În urma vizualizării imaginilor, unitatea noastră a demarat în regim de urgență cercetarea disciplinară care se impune pentru analizarea celor întâmplate și tragerea la răspundere a celor care se fac vinovați de această situație ce a pus în pericol viața echipajului care a încadrat autospeciala de intervenție”, a transmis ISU Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *