Video | O alpinistă a murit de ziua ei, în Bucegi. Trupul încă nu a fost extras

WhatsApp Image 2022-01-13 at 17.46.56

O alpinista cu experienta din Brasov si-a pierdut ieri viata in Muntii Bucegi, chiar de ziua ei de nastere. Pentru ca mai are o sora geamana, aceasta a vrut sa omagieze, parcurgând traseul Albișoara Gemenelor. Din pacate, nu si-a gasit niciun partener de drum si a plecat singura in traseu.

Pe la amiaza, aceasta nu a mai raspuns la telefon, iar familia a inceput sa se ingrijoreze. Salvamontistii din Busteni si Prahova au primit apelul de urgenta in jurul orei 18.00.

O echipa aflata pe platou a incercat imediat sa plece spre Vf.Caraiman dar viscolul puternic cu transport de zapada a facut imposibila deplasarea.

O alta echipa a plecat din Busteni pe urmele fetei, dar cand au ajuns in zona de creasta, vantul puternic a sters urmele celei disparute si aceasta nu a putut fi gasita.

Azi dimineata, pe lumina, o alta echipa a reusit sa localizeze victima. Era cazuta pe un versant SE-stic fara semne vitale. Pentru ca terenul este foarte accidentat si accesul este dificil, s-a solicitat ajutorul unui elicopter. Dupa mai multe incercari de extragere prin troliere, misiunea a fost anulata din cauza rafalelor puternice si a riscului de avalansa generat de aeronava.

Actiunea de recuperare a trupului alpinistei va fi reluata imediat ce conditiile meteo vor permite acest lucru.